Personal

7 acties die ik prioritiseerde voor m’n lichaam, energie en gezondheid

03/12/2022

Ik zie het zo: hoe gezonder dat je bent in je lijf en je geest, hoe gemakkelijker het gaat om je business te runnen. Dus never ever zet je gezondheid aan de kant omdat je het te druk hebt. We hebben één lichaam voor de rest van ons leven. 

Travel the world on fifteen damn dollars
Why I don't believe in affiliate marketing
TEN THINGS I ALWAYS HAVE IN MY SUITCASE
Je zal deze ook leuk vinden:
Ik heet laurence!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en coach. 

Je bent op de juiste plek om jouw dromen om te zetten in realiteit. Let's make it work!

hello,

Wil je gecoacht worden door mij?

vertel meer

M'n coaching programma's zijn ontworpen zodat jij vlot en met fun jouw bedrijf kan groeien.

Ik zie het zo: hoe gezonder dat je bent in je lijf en je geest, hoe gemakkelijker het gaat om je business te runnen. Dus never ever zet je gezondheid aan de kant omdat je het te druk hebt. We hebben één lichaam voor de rest van ons leven. 

Kleine reminder vooraleer je dit artikel leest: dit is wat voor mij werkt, maar elk lichaam is anders. Jij voelt het beste aan wat voor jouw lichaam past.

Ik ben altijd best sportief geweest, maar ik heb me in het verleden laten vangen door de dieetcultuur. Van kcal tellen, tot vermagerdrankjes, die uiteindelijk leidde tot enerzijds te weinig eten en daarna tot binge eten. I’ve been through it all. In de toekomst zal weinig marketing mij nog aanzetten tot willen vermageren, maar luister ik vooral naar mijn lichaam. 

Om op het punt te komen vandaag dat ik mijn lichaam omarm en er dankbaar voor ben, heb ik een hele weg afgelegd. Dit is wat mij heeft geholpen:

1. Mijn onderbewustzijn aanpakken door hypnotherapie & meditatie

Het onderbewustzijn is powerful. 10% is bewust in ons leven, maar wel 90% is onderbewust. Dat wilt zeggen dat het hard werken is om fundamentele veranderingen te zien op ons bewustzijn. Werken op het onderbewustzijn werkt sterker en sneller. Sommigen kunnen fundamentele verschillen opmerken in 1 sessie, voor anderen in enkele maanden. Je verandert je DNA en jou als persoon. 

Praktisch: ik koos voor het programma van Marissa Peer binnenin Mindvalley om mij te laten begeleiden in mijn journey. 

Daar bovenop ondersteunen meditaties en ademhalingstechnieken mij enorm. Wist je dat mijn team en ik geweldige meditaties gecreëerd hebben die niet te lang zijn en toch een geweldig effect hebben!? Ze omvatten learnings die ik bijleerde van Marissa Peer als van andere meditatie guru’s. Op een korte termijn kan je er al een groot effect van hebben, maar elke dag luisteren gaat je proces versnellen. Ik link ze hier met plezier voor je.

2. Een sportdoel zetten

Het was jaren geleden dat ik nog een echt sportdoel had gezet. Ik miste de kick van wedstrijden na m’n jarenlange carrière in het synchroonzwemmen. 

De drive die er was om naar een bepaald doel te streven. M’n lichaam uitdagen om elegant en op maat te bewegen en toch een sterke fysieke activiteit uit te voeren. De hele sfeer die er hangt op de dag van de wedstrijd: het vroeg opstaan, de haren opgestoken, het cheerleaden, de zenuwen, … 

Na jaren op sluimermodus te staan vond ik de kracht opnieuw om een doel te zetten die me ver uit m’n comfort zone trok. TRIATLON! De perfecte combinatie tussen cardio en krachttraining die me helpen voor een gezonde bloeddoorstroming, een sterke core en goede conditie. Het begon met een sprint triatlon, daarna een kwart, daarna een halve triatlon, … Het geeft een kick en een streefdoel én het houdt me actief. 

3. Minderen en stoppen met alcohol drinken

In mijn studententijd dronk ik best veel alcohol, tot het punt dat mijn lever iets te veel aan het afzien was en de kater de dag nadien afgezaagd begon te worden. Later dronk ik slechts hier en daar een glaasje en ik werd liever met mijn lichaam.

Vorig jaar koos ik ervoor om samen met m’n sportmaatje een 8-tal maanden geen alcohol te drinken en DAMN! Dat voelde goed. Mij heeft het persoonlijk geen gewichtsverlies bezorgd, maar wel een hoger bewustzijn en meer energie.

4. Een coach onder de arm nemen

Iedereen heeft een coach nodig. Of het nu gaat over je persoonlijke of professionele leven. Een coach pusht je voorbij je limieten ALS het een coach is die bij je past en die resultaten behaald waar jij ook naar streeft. 

Het is zo belangrijk om een goede coach te kiezen. Persoonlijk heb ik vier coaches voor mijn sportdoelen. Twee groepscoaches voor zwemmen en lopen, samen met twee 1:1 coaches voor zowel krachttraining als triatlon. 

I know, het klinkt veel, maar mijn gezondheid heeft nummer 1 prioriteit. Always!

5. Plantaardig & Intuïtief eten

‘My body is not a graveyard, it’s a garden.’ Iedereen is anders op vlak van voeding en metabolisme, maar wat voor mij helpt is plantaardige voeding in combinatie met intuïtief eten. 

Plantaardig eten: ik eet zoveel mogelijk voeding die komt uit de aarde, met veel kleur en voedingsstoffen. Ik vermijd processed voeding, hoewel die uiteraard ook een plek hebben in mijn eetritme. 

Intuïtief eten: ik luister naar mijn hongergevoel en observeer waar ik naar grijp wanneer ik eet. Zijn het meer voedingsmiddelen zoals noten en avocado’s, dan weet ik dat mijn lichaam snakt naar vetten. Is het meer tofu, eiwitshakes of plantaardige Griekse yoghurt, dan heeft het waarschijnlijk nood aan eiwitten. Los daarvan is het vooral voelen in mijn lichaam wat het nodig heeft. Soms is dat ook gewoon water of slaap. Profielen die me hebben geholpen in m’n weg hiernaartoe zijn @alessia_themindsetdietician en @healthyhabits.celien .

Mijn uitnodiging hier is om te voelen wat past voor jouw eigen lichaam en vooral niet te judgen over wat goed of slecht is. 

6. Mij aansluiten bij een sportclub

De kans is groot dat je veel zult bijleren en dat ze jouw hogerop zullen brengen. Uiteindelijk wordt je het gemiddelde van de vijf mensen waarmee je het meeste optrekt. 

Ik persoonlijk heb gekozen voor Ohana triatlonteam. Een team die 5 tot 7 trainingen hebben per week, met een warme sfeer en geweldige coaches. Ik voel me er goed en merkte snel dat ze me meetrokken in een positieve sfeer. Ik had meer zin om te sporten en leerde zoveel bij over m’n lichaam, bepaalde tools, voeding en de hele triatloncultuur. 

Of het nu de gym is, een triatlon- of synchroonzwemclub, vind een plek waar je likeminded mensen ontmoet die een intentie hebben om te groeien.

Kies niet de eerste de beste. Kies een club waar je je goed bij voelt, die overeenkomt met jouw waarden. Liefst hebben ze ook een trainingsschema of dagen waar ze trainen, zodat jij die gewoon in je agenda kan zetten en kan komen opdagen wanneer het je past. 

7. Een accountability sport maatje

Last but not least! Een accountability sport maatje is waarschijnlijk dé grootste tip die ik je kan geven. Persoonlijk heb ik er eentje die me uit m’n zetel trekt als ik geen goesting heb en me aanmoedigt als het lastig wordt.

Zonder m’n maatje had ik waarschijnlijk de helft van m’n trainingen tot nu toe niet gedaan. We stelden samen het sportdoel op (in mijn geval 1/2 ironman in Italië) en daagden elkaar uit om 8 maanden geen alcohol te drinken. Hij moedigde me ook aan om me aan te sluiten bij de sportclub waar hij ook zit, en ik spoor hem aan om voedzamer te eten. 

Tout court: doen doen doen. Vind er eentje die even serieus is over zijn of haar gezondheid als jij! From now on you’re in this together.

Ten slotte nodig ik je uit om jezelf de volgende vraag te stellen: Wat zijn jouw 3 kernwaarden en hoe linken die zich met schoonheid en een lang leven? 

Een mindset vraag die mij enorm heeft geholpen om m’n gezondheid serieus te nemen en meer te genieten van de journey. 

Onthoud dat het hier niet gaat over gewicht verliezen, maar wel over je goed voelen in je vel en je beste leven leiden. 

+ toon comments

- Hide Comments

Voeg een comment toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

so hot right now

Ik ben Laurence,

Zo zie je, ik ben niet één iets, en ik denk jij ook niet. Ik wist sinds ik jong was dat ik ambitie had en alles uit m'n leven wou halen. Nu reis ik de wereld rond, geef ik coaching en baat ik samen met m'n partner een coworking space uit voor ambitieuze ondernemers. Ik ben meer gepassioneerd dan ooit om andere gepassioneerde ondernemers te helpen.

meer over mij

Hey ceo!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en ondernemerscoach. 

Hoe bouw ik een
converterende landingspagina?

ja, ik wil

gratis DOWNLOAD

Tips om je ideale klant
te vinden

get nerdy...

blog post

De beste dingen in het leven zijn gratis:

gratis download


IG Story
Templates

dat converteren