Health + Wellness

Waarom meditatie niet alleen voor geitewollen sokken is (maar ook voor CEO’s)

03/10/2023

Ja, dat lees je goed. Meditatie heeft sinds enkele jaren zijn weg gevonden in de westerse maatschappij. Het is niet alleen voor de geitewollen sokken of ‘de hippies’, nee, steeds mee business owners gebruiken het als tool in hun business. Denk maar aan de baas in The Bold Type, die in het midden van een […]

Travel the world on fifteen damn dollars
Why I don't believe in affiliate marketing
TEN THINGS I ALWAYS HAVE IN MY SUITCASE
Je zal deze ook leuk vinden:
Ik heet laurence!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en coach. 

Je bent op de juiste plek om jouw dromen om te zetten in realiteit. Let's make it work!

hello,

Wil je gecoacht worden door mij?

vertel meer

M'n coaching programma's zijn ontworpen zodat jij vlot en met fun jouw bedrijf kan groeien.

Ja, dat lees je goed. Meditatie heeft sinds enkele jaren zijn weg gevonden in de westerse maatschappij. Het is niet alleen voor de geitewollen sokken of ‘de hippies’, nee, steeds mee business owners gebruiken het als tool in hun business. Denk maar aan de baas in The Bold Type, die in het midden van een deadlinedag een vol uur mediteerde. Resultaat? Een clear mind, minder stress én vooral een herboren gevoel.

Luister meteen naar onze meditatie of lees eerst welke voordelen het heeft op je mindset en onrechtstreeks op je business.

Voordeel 1: Verminderen van stress

Meditatie kan helpen stress te verminderen en de veerkracht te vergroten. Dit kan je helpen omgaan met de stressvolle situaties die vaak voorkomen in het bedrijfsleven zonder overweldigd te raken.

Voordeel 2: Verbeterde concentratie en focus

Meditatie kan je helpen je concentratievermogen te verbeteren, waardoor je productiever kunt werken en beter kunt focussen. Bye bye multitasking.

Voordeel 3: Verhoogde creativiteit

Door regelmatig te mediteren vergroot je je creatieve denkvermogen. De nieuwe ideeën vliegen je rond de oren. Is er een probleem die zich voordoet? Jij bedenkt in een handomdraai een innovatieve oplossing. Geen zakelijke uitdaging is je te veel! Jij bent een super (mediterende) CEO.

Voordeel 4: Emotionele intelligentie

Meditatie helpt je met emotionele intelligentie opbouwen, wat essentieel is voor effectieve communicatie en leiderschap in het bedrijfsleven. Die volgende meeting loopt vast en zeker nog vlotter.

Voordeel 5: Betere besluitvorming

Door regelmatig te mediteren kun je een meer ontspannen en heldere geest ontwikkelen, wat kan leiden tot betere besluitvorming over zakelijke issues. Knopen doorhakken was nog nooit zo makkelijk

Voordeel 6: Betere gezondheid

Meditatie draagt bij aan je mentale gezondheid. Het creëert rust en structuur; Dat zorgt voor een goeie mentale ‘zijn’. Soms ben je moe door het mediteren, maar soms laat het je ook energieker voelen. Zo kan je ook fysiek gestimuleerd worden door meditatie. Ja, stilzitten kan je dus op deze manier zeker gezonder maken.

Hoe kan ik mediteren?

De belangrijke eerste stap? Is het doen en uittesten. Meditatie werkt namelijk niet voor iedereen op dezelfde manier, en het kan wat tijd en toewijding vergen om de voordelen te ervaren. Het kan nuttig zijn om met een meditatieleraar te werken of gebruik te maken van meditatie-apps en -hulpmiddelen. Daarom werkte ik voor jou een geleide meditatie uit. Klik op de link en laat je door mijn stem begeleiden.

Wil je meteen wat verschillende meditaties uittesten? Meld je dan gratis aan op het CEO Lifestyle leerplatform en krijg toegang tot alle opgenomen meditaties.

+ toon comments

- Hide Comments

Voeg een comment toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

so hot right now

Ik ben Laurence,

Zo zie je, ik ben niet één iets, en ik denk jij ook niet. Ik wist sinds ik jong was dat ik ambitie had en alles uit m'n leven wou halen. Nu reis ik de wereld rond, geef ik coaching en baat ik samen met m'n partner een coworking space uit voor ambitieuze ondernemers. Ik ben meer gepassioneerd dan ooit om andere gepassioneerde ondernemers te helpen.

meer over mij

Hey ceo!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en ondernemerscoach. 

Hoe bouw ik een
converterende landingspagina?

ja, ik wil

gratis DOWNLOAD

Tips om je ideale klant
te vinden

get nerdy...

blog post

De beste dingen in het leven zijn gratis:

gratis download


IG Story
Templates

dat converteren