Business

Hoe je van jouw appartement een Airbnb kan maken en extra geld kan verdienen

09/12/2022

Ik ben een grote voorstander van je eitjes in meerdere mandjes leggen, dus meerdere stromen van inkomen te creëren. Je weet maar nooit wat er gebeurt in de wereld, zoals een pandemie of recessie, waardoor één of twee hoofd inkomstromen de das worden omgedaan. En wie wilt nu niet een extra centje? Voor mij was […]

Travel the world on fifteen damn dollars
Why I don't believe in affiliate marketing
TEN THINGS I ALWAYS HAVE IN MY SUITCASE
Je zal deze ook leuk vinden:
Ik heet laurence!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en coach. 

Je bent op de juiste plek om jouw dromen om te zetten in realiteit. Let's make it work!

hello,

Wil je gecoacht worden door mij?

vertel meer

M'n coaching programma's zijn ontworpen zodat jij vlot en met fun jouw bedrijf kan groeien.

Ik ben een grote voorstander van je eitjes in meerdere mandjes leggen, dus meerdere stromen van inkomen te creëren. Je weet maar nooit wat er gebeurt in de wereld, zoals een pandemie of recessie, waardoor één of twee hoofd inkomstromen de das worden omgedaan. En wie wilt nu niet een extra centje? Voor mij was Airbnb een perfecte oplossing daarvoor. Mijn droom was al even om naar het buitenland te vertrekken, dus wanneer ik dat deed was de beslissing om m’n appartement te verhuren snel gemaakt.

Voor veel appartementseigenaren kan Airbnb een aantrekkelijke optie zijn om extra bijverdienste te verdienen. Sommige hosts kunnen op Airbnb ongeveer € 4.000 per appartement verdienen. Als je € 2.000 aan huur en nutsvoorzieningen aftrekt, kijk je naar € 2.000 winst per maand. Maar dit aantal kan variëren, afhankelijk van jouw locatie, bezettingsgraad en kamerkwaliteit.

Het lijkt misschien super gemakkelijk om aan de slag te gaan op Airbnb, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Om een succesvolle verhuurder te zijn, is er meer nodig dan je appartement op Airbnb plaatsen. Je moet jouw appartement van tevoren voorbereiden en er een plek van maken waar gasten willen verblijven.

In dit artikel leer je de manieren hoe Justin en ik ons appartement een Airbnb maakten.

Kun je een appartement Airbnben?

Ja.

En het maakt niet uit of je eigenaar bent, huurt of geen van beide.

Maar…

Voordat je je appartement op Airbnb zet, moet je wat onderzoek doen om te zien of het de moeite waard is om verhuurder te worden. Het zou super jammer zijn om veel tijd en geld in jouw appartement te investeren en het niet te laten renderen.

Locatie is belangrijk

Je aantal potentiële gasten hangt samen met de locatie van jouw appartement. Een appartement in Antwerpen krijgt gemiddeld meer boekingen dan een appartement in Kortemark. Hoe meer vraag een gebied heeft naar een Airbnb, hoe hoger jouw verdienpotentieel.

Ken de regels

Lokale wet- en regelgeving: is Airbnb legaal?
Het is aan jou om te weten wat de lokale wetten zijn en of je legaal op Airbnb kunt verhuren.

In sommige steden, mogen hosts alleen hun hoofdverblijfplaats verhuren. Deze steden stellen ook beperkingen aan het aantal nachten waarvoor je kunt huren. Andere steden hebben dergelijke Airbnb-regels niet.

Afhankelijk van waar je woont, moet je mogelijk een vergunning aanvragen of een vergoeding betalen. Het hangt allemaal af van wat jouw lokale regelgeving is.

Je moet de tijd nemen om ze te begrijpen om te voorkomen dat je met ongewenste boetes wordt geconfronteerd.

Natuurlijk veranderen lokale wetten voortdurend, dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van mogelijke wijzigingen.

Huurovereenkomsten en verhuurders: kan je Airbnben als je huurt?
Als je jouw appartement verhuurt, ben je onderworpen aan de bepalingen van jouw huurcontract. Omdat onderverhuur in de meeste huurcontracten verboden is, moet je jouw verhuurder om toestemming vragen. Maar als je eigenaar bent van jouw appartement, hoef je zich hier geen zorgen over te maken.

Hoewel je op Airbnb kan verhuren zonder met je huisbaas te praten, is het niet aan te raden. Als jouw huisbaas erachter komt, kan je een boete of zelfs uitzetting krijgen.

Een vrouw huurde haar appartement op Airbnb om de medische rekeningen van haar man te kunnen betalen. Ze had geen toestemming van haar huisbaas en werd later uitgezet en gedwongen een boete van € 185.000 te betalen.

Dit zijn ernstige gevolgen. Je moet er altijd voor zorgen dat je je aan de regels houdt als je op Airbnb verhuurt.

Vereisten voor Airbnb-hosts: wat moet je doen?

Volgens AirBnb zijn dit de vereisten:

  • Wees responsief. Je dient alle boekingsvragen en reserveringsaanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. Hoewel dit geen harde limiet is, zou het niet langer dan een dag moeten duren om te reageren.
  • Accepteer reserveringsaanvragen. Als je kan, moet je verzoeken van gasten accepteren. Een host die continu verzoeken afwijst, kan in de toekomst minder boekingen ontvangen.
  • Vermijd annuleringen. Hoewel het annuleren van een gast onvermijdelijk kan zijn, neemt Airbnb annuleringen zeer serieus. Gasten rekenen erop dat je niet annuleert, omdat hun reisplannen afhankelijk zijn van een verblijf in jouw Airbnb. Als je een geschiedenis van annuleringen hebt, zal Airbnb je bestraffen.
  • Zorg voor een hoge algemene beoordeling. Kwaliteit is superbelangrijk. Dit betekent een geweldige ruimte hebben, vergezeld van een geweldige service. Als je verhuurdersscore onder een bepaalde score komt, kan Airbnb je verbieden om te verhuren. En als je een hoge hostwaardering hebt, kan het zijn dat je de Superhost-status bereikt.
  • Zorg voor essentiële voorzieningen. Airbnb vereist niet dat je voorzieningen zoals toiletpapier en zeep verstrekt. Maar dit wordt sterk aanbevolen. Wil je in een appartement verblijven dat geen handdoek of kussen heeft?

Airbnb biedt verhuurders een sectie Vooruitgang. Je kunt zien hoe goed je presteert in vergelijking met de gemiddelde host.

Plaats jouw appartement op Airbnb

Een account aanmaken
Voordat je je appartement op Airbnb kunt plaatsen, moet je een gratis account aanmaken. De eerste stap van het aanmeldingsproces is het invullen van je profiel. Probeer zo beschrijvend mogelijk te zijn. Je wilt gasten laten zien dat je betrouwbaar bent.

Advertentie van jouw appartement
Het schrijfproces is verrassend eenvoudig. Airbnb helpt je door het hele proces en geeft je tips over hoeveel je moet vragen en hoe je je agenda kunt beheren.

Titel van jouw appartement
Een van de eerste dingen die een gast ziet, is je Airbnb-titel. Een vermelding met een pakkende titel zal meer gebruikers aantrekken om op jouw vermelding te klikken dan wanneer je een saaie titel had.

Je wilt zo beschrijvend en informatief mogelijk zijn zonder gasten te overweldigen.

Beschrijving van het appartement
Zodra gasten op jouw link klikken, zien ze jouw advertentiebeschrijving en foto’s. De advertentiebeschrijving is cruciaal om gasten te overtuigen om jouw appartement te boeken. Dit gedeelte moet gemakkelijk te doorbladeren zijn en relevante, specifieke informatie bevatten.

Het doel hier is om niet alleen te beschrijven wat je appartement heeft, maar ook hoe het zou voelen om in jouw appartement te wonen.

Het is belangrijk om hier open en eerlijk te zijn. Als jouw appartement regelmatig problemen heeft met warm water, vermeld dit dan in de beschrijving. Dit helpt je door de gasten eruit te filteren die om dat probleem geven.

Een gast die dat leest en boeken zal er veel minder om geven als het probleem opduikt dan een gast die niet wist dat het een probleem was. Het is tenslotte beter om aan de verwachtingen van gasten te voldoen en een positieve beoordeling te krijgen dan om een extra boeking te krijgen maar een negatieve beoordeling.

Appartement foto’s
Een van de belangrijkste onderdelen van je advertentie is het Airbnb-fotogedeelte. Als je slechte foto’s hebt, krijg je geen boekingen.

Succesvolle hosts gebruiken de foto’s om een beeld te schetsen van de gastervaring. Als je bijvoorbeeld een buitenzwembad hebt, kun je daar gewoon een foto van maken. Maar zou het niet aantrekkelijker zijn om het zwembad te laten zien met luchtmatrassen of een thermometer erin? Ze laten zien dat je zwembadaccessoires hebt die gasten kunnen gebruiken.

Conclusie

Je appartement veranderen in een Airbnb kan een mooie manier zijn om wat extra inkomsten te genereren. Maar zorg ervoor dat je van tevoren je onderzoek doet om te zien of het iets is dat je jezelf kan zien doen.

+ toon comments

- Hide Comments

Voeg een comment toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

so hot right now

Ik ben Laurence,

Zo zie je, ik ben niet één iets, en ik denk jij ook niet. Ik wist sinds ik jong was dat ik ambitie had en alles uit m'n leven wou halen. Nu reis ik de wereld rond, geef ik coaching en baat ik samen met m'n partner een coworking space uit voor ambitieuze ondernemers. Ik ben meer gepassioneerd dan ooit om andere gepassioneerde ondernemers te helpen.

meer over mij

Hey ceo!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en ondernemerscoach. 

Hoe bouw ik een
converterende landingspagina?

ja, ik wil

gratis DOWNLOAD

Tips om je ideale klant
te vinden

get nerdy...

blog post

De beste dingen in het leven zijn gratis:

gratis download


IG Story
Templates

dat converteren