Business

Waarom ik niet geloof in nieuwjaarsresoluties

09/12/2022

Op de eerste dag van elk jaar worden we wakker met een nieuwe lijst met nieuwe doelen die we in de komende 12 maanden willen bereiken. Pagina één van onze nieuwe bullet journal – het heeft altijd een zekere goesting aangewakkerd om te beginnen met een schone lei. Het voelt spannend: een frisse witte ruimte […]

Travel the world on fifteen damn dollars
Why I don't believe in affiliate marketing
TEN THINGS I ALWAYS HAVE IN MY SUITCASE
Je zal deze ook leuk vinden:
Ik heet laurence!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en coach. 

Je bent op de juiste plek om jouw dromen om te zetten in realiteit. Let's make it work!

hello,

Wil je gecoacht worden door mij?

vertel meer

M'n coaching programma's zijn ontworpen zodat jij vlot en met fun jouw bedrijf kan groeien.

Op de eerste dag van elk jaar worden we wakker met een nieuwe lijst met nieuwe doelen die we in de komende 12 maanden willen bereiken.

Pagina één van onze nieuwe bullet journal – het heeft altijd een zekere goesting aangewakkerd om te beginnen met een schone lei. Het voelt spannend: een frisse witte ruimte die wacht om gevuld te worden met onze ervaringen, prestaties en een nieuw begin.

We staan vroeg op voor de eerste werkdag, we kopen nieuwe kleren voor de eerste schooldag en als de klok op 1 januari middernacht slaat, voelen we ons klaar om de rest van ons leven te veranderen. Het is een nieuwe start, en voor heel even geeft het ons het gevoel grenzeloos te zijn.

Eet gezonder.
Ga meer naar de fitness.
Lees eindelijk de boeken die op de boekenplank hebben gestaan.
Maak de recepten die we op Instagram hebben opgeslagen en waarvan we zwoeren dat we ze ooit zouden proberen.
Start het passieproject dat we altijd al hebben willen voltooien, maar waar we nooit de tijd voor hadden.

Wat het ook is, we beloven onszelf altijd dat dit jaar anders zal zijn dan het vorige, dat we dit jaar daadwerkelijk zullen bereiken wat we in januari wilden doen.

Onszelf die dingen beloven leidt alleen maar tot de onvermijdelijke teleurstelling als het leven gewoon niet gaat zoals we willen. Het leven heeft een grappige manier om kromme ballen te gooien wanneer we ze het minst verwachten. We gaan op in de dagelijkse sleur, vergeten een week (of twee) naar de fitness te gaan en kiezen voor afhalen of bezorgen in plaats van thuis koken. Onze hersenen zijn zo uitgeput van ons werk of onze dagelijkse taken dat we gewoon niets anders meer aankunnen.

Maar wat als ik zeg dat elke keer dat we een opgesteld doel niet behalen, dat een deuk is in ons zelfvertrouwen! Als we niet doen wat we in januari beloofden te doen, voelen we ons lui of voelen we ons als mislukkingen. Wanneer we een lijst maken en deze niet afmaken, concentreren we ons op wat we niet hebben bereikt, in plaats van op wat we wel hebben gedaan.

Wanneer we een lijst maken en deze niet afmaken, concentreren we ons op wat we niet hebben bereikt, in plaats van op wat we wel hebben gedaan.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar zorgen vaak voor teleurstelling omdat ze geen rekening houden met de gekte, drukte en chaos van het leven. Een takenlijst kan niet voorspellen wat er over een dag, een week of zes maanden zal gebeuren. Ze worden ook vaak eenmalig opgesteld, en voor de rest van het jaar genegeerd.

Hoewel het hebben van doelen voor het jaar geweldig is, waarom wachten we altijd op de eerste dag van een nieuw jaar om iets te beginnen wat we altijd al wilden doen? Wat houdt ons tegen om nu pas te beginnen?

Voor mij heeft een nieuw jaar hetzelfde effect als een maandag. Ik zeg altijd dat maandag het begin is van een nieuwe week – een nieuwe start – maar als ik me die week niet zo productief voel of als ik niet de dingen bereik die ik dacht dat ik zou doen, begin ik me een mislukkeling te voelen. Een nieuw jaar is in wezen hetzelfde.

De waarheid is dat het begin van een nieuw tijdstip – of dat nu een nieuwe week, een nieuwe maand of een nieuw jaar is – niet noodzakelijkerwijs een indicatie hoeft te zijn van wanneer je begint aan de reis naar het bereiken van jouw doelen. In werkelijkheid zijn ze net als elke andere dag.

Elke dag is de eerste dag van de rest van jouw leven!

In plaats van te wachten op de eerste dag van een nieuw jaar, begin je met je doelen wanneer je ervoor kiest. Op die manier, als je achterop raakt of verstrikt raakt in de onvoorspelbaarheid van het leven, is er geen “einddatum” op oudejaarsavond en heb je een onbeperkte hoeveelheid tijd om te bereiken wat je altijd al wilde doen.

Op die manier. . .er is geen “einddatum” op oudejaarsavond en je hebt een onbeperkte hoeveelheid tijd om te bereiken wat je altijd al wilde doen.

Om onszelf niet teleur te stellen, is het belangrijk om de manier waarop we over doelen en ambities denken opnieuw vorm te geven. Mijn coach heeft me ooit verteld dat ik in plaats van een takenlijst te maken, een lijst zou moeten maken met de titel ‘wat gaat mijn vooruitgang vandaag vergemakkelijken’ of wat ik altijd aan mijn coachees meegeef ‘Wat zijn jouw needlemovers?’. Met die mentaliteit zijn de dingen die ik elke dag, week of maand wil doen, gecentreerd rond wat mij zal helpen en rekening houden met de chaos van het leven.

Toen ik begon na te denken over wat me een goed gevoel zou geven om op een bepaalde dag te bereiken – sporten of sporten overslaan, koken of delivery bestellen – was ik milder voor mezelf, mijn groei en het tempo waarin ik mijn doelen bereikte.

Als er geen beperkingen zijn op wanneer of hoe je taken uitvoert of persoonlijke groei bereikt, voelt het vrijer. Het verlicht de druk die we onszelf vaak opleggen om de meest productieve te zijn. Het stelt ons in staat om gracieus met onszelf om te gaan en we zijn in staat om volledigere versies van onszelf te zijn.

Wat vind jij van goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ben je ooit gefaald of geslaagd in goede voornemens voor het nieuwe jaar? Hoe voelde je je daarbij?

+ toon comments

- Hide Comments

Voeg een comment toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

so hot right now

Ik ben Laurence,

Zo zie je, ik ben niet één iets, en ik denk jij ook niet. Ik wist sinds ik jong was dat ik ambitie had en alles uit m'n leven wou halen. Nu reis ik de wereld rond, geef ik coaching en baat ik samen met m'n partner een coworking space uit voor ambitieuze ondernemers. Ik ben meer gepassioneerd dan ooit om andere gepassioneerde ondernemers te helpen.

meer over mij

Hey ceo!

Marketer, podcaster, reiziger, coworking founder, triatleet en ondernemerscoach. 

Hoe bouw ik een
converterende landingspagina?

ja, ik wil

gratis DOWNLOAD

Tips om je ideale klant
te vinden

get nerdy...

blog post

De beste dingen in het leven zijn gratis:

gratis download


IG Story
Templates

dat converteren